Dobra hrana otkrila koji su joj omiljeni mirisi i okusi ljeta!

Suradnici Dobre hrane u čemu uživaju u ljetnim mjesecima
  • Marko Miščević (urednik fotografije): Okus ribe na gradelama u mirišljavoj borovoj šumici.
  • Berislava Picek (fotografkinja): Miris ružmarina s gradela, kruh umočen u maslinovo i vino. To je morska varijanta, a kontinentalna-dobar roštilj i domaći paradajz
  • Saša Špiranec (enolog): Još nisam pronašao autentičniji od onog iz djetinjstva. Slatka i zrela breskva što mi se cijedi po bradi prije skoka u more.

Foto: Mario Kučera

  • Sandra Pušćenik (grafički urednik): Lubenica, dinja, nektarine, šljive, dobar sladoled, nešto na gradelama i svježa paprika.
  • Biljana Gaurina (fotografkinja): Smokve i domaće vino.
  • Rene Bakalović (vanjski suradnik): Bosiljak i rajčica.
  • Mateja Domitrović (izvršna urednica): Maline i ribizli iz tatinog vrta u Boku. Trešnje, nektarine, grože, lubenica, smokve… Svježi paradajz i šalša s brdom bosiljka. Salata od mahuna. Kuhani i pečeni kukuruz. Varivo od mladog graha i slatkog zelja. Miris ribe s roštilja. Pršut i špek. Dobro ohlađeno bijelo vino. Branje kapara i motara i kiseljenje istih. Miris bora. Kokos na koži. Cvrčci. Popodnevni drijemež u hladnoj sobi.
  • Nina Klemenčić (grafička urednica): Miris i okus lješkarenja. Ljeti se ne bi trebalo raditi uopce. Sparina se teško podnosi. Dajte slobodu ljetnoj prpošnosti. Onda bih mogla po cijele dane penjati se po drveću i brati trešnje. Uh, a tek miris svježe pokošene trave. I zeleni tabani, jer bosonogo hodanje čini bivanje ljepšim. Domaci paradajz iz vrta. Šljive. Lubenica. Krijesnice koje svojim usporenim letom cine da se osjećam kao u bajci. Roštiljanje i krijesovi, priče uz vatru do dugo u kasno, mlačno veče.
  • Sunčana Barušić (glavna urednica) Lubenica koju jedem u plićaku, salata od paradajza s bosiljkom i toć od češnjaka i peršina za ribice na roštilju.
  • Mario Kučera (fotograf): Sol i smilje
  • Vana Babić (urednica web izdanja): More. U svim oblicima. Miris i okus na koži i kosi. Sunce i borove iglice pomiješane s ledeno hladnim trešnjama iz mog vrta. Ljeto samo po sebi ima neki zavodljiv miris i okus. Volim ljeto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:02