Djeca kao masterchefovi

Kuhinja iz bauka prerasta u kreativnu zanimaciju za kojom luduju i djeca

Izvor naslovne fotografije: InterContinental Hotels Group

Zahvaljujući pokretu tako zvanog slow fooda samim time i eksploziji kulinarskih showova današnju djecu možemo podjeliti u dvije grupe. Oni koji bi dali sve za fast food i oni koji ne žele čuti za njega. Zapravo, tako je oduvijek i bilo ali smo to pripisivali kućnom odgoju i kulturi jer za Amerikance je normalno da svoje obroke traže u lancima brze prehrane dok za istočnije kulture je nepojmljiv obrok bez kuhanog jela. Ipak, promatrajući uzrast do 15 godina sve više raste zainteresiranost za kuhinju.

Naravno, da će velika većina adolescenata samo odmahnuti rukom na sam spomen kuhače i kuhanja ali polako i sigurno broj poklonika fine klope i kulinarskog umijeća počinje rasti. Možemo li tome zahvaliti aktivistici Alice Waters, autoru brojnih kuharica Michaellu Pollan ili jednostavno “Masterchefu” potpuno je svejedno.

Upravo za mlade znatiželjnike Westin Hotels&Resorts proveli su istraživanje o prehrambenim navikama svojih gostiju i više od polovice njih bilo je zabrinuto prehranom koja će ih dočekati u hotelu, odnosno hoće li poslužena prehrana narušiti njihove ustaljene prehrambene navike. Cilj tima Westin hotela jest da se gosti osjećaju bolje nego kad su stigli, a samim time prehrana tu igra vrlo važnu ulogu. U suradnji s brojnim stručnjacima, zubarima, nutricionistima, liječnicima opće prakse slagani su meniji i organizirane brojne radionice u poznatim hotelskim lancima.

Osmišljene su i brojne dječje radionice kako bi na zanimljiv i interaktivan način promijenili dječji stav o kuhinji iz bauka u “nešto kreativno”. Tako su u Westinu djeca učila kako proizvoiditi domaću tjesteninu, u Mexicu su radili svoje prve sushije i sladolede, a budući da su to hoteli s all inclusive paketima, takve radionice bile su potpuno besplatne za goste koji su se odlučili za takvu vrstu paketa.

Vjerojatno vam je svima poznat rado gledan kulinarski show “Masterchef”, a osmišljena je i junior varijanta. Ondje su se odvijali pravi mali kulinarski dvoboji s nekim od najvećih chefova na svijetu primjerice Gordona Ramseya kojeg pamtimo kao zahtjevnog chefa iz “Paklene kuhinje”. Kako je izgledao trenutak provjere dobro stučenog šlaga provjerite u videu, a vjerujte kako su ovi talentirani mladi ljudi otišli puno dalje od usavršavanja čvrstog šlaga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:09