Dani hrvatskog kulinarstva u listopadu

Više od 100 kuhara i slastičara na Danima hrvatskog kulinarstva

Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine okupiti najbolje kuhare, slastičare i učenike srednjih strukovnih škola koji će se natjecati za medalje i titule državnih prvaka. Ova središnja hrvatska kulinarska manifestacija svoje će 11. izdanje doživjeti od 18. do 22. listopada u hotelu Sol Garden Istra u Umagu.

U sklopu Dana hrvatskog kulinarstva održat će se 11. Državno prvenstvo kuhara, 6. Državno prvenstvo slastičara te 9. Kamelija kup, natjecanje učenika. Velik dio natjecanja održavat će se u montažnim kuhinjama pred publikom. Kuhari se natječu u čak 13 kategorija prilagođenih zaposlenicima a la carte restorana i hotela, kuharima koji rade u bolnicama ili školama te zaposlenicima kuhinja koje nude autohtona jela svoga kraja. Međutim, samo rezultati u prve tri kategorije bodovat će se za naslov Državnog prvaka u kuharstvu. Kuhar koji želi ponijeti ovu prestižnu titulu morat će u tri dana pripremiti 10 različitih hladnih i toplih jela te deserata.

Natjecanja slastičara održat će se u pet kategorija, a Kamelija kup, natjecanje učenika završnih razreda strukovnih škola za zanimanja kuhar i slastičar, zahtjeva od ekipa učenika da pripreme slijed od tri jela.

Osim natjecateljskog dijela Dana hrvatskog kulinarstva, profesionalni kuhari i amateri mogu sudjelovati u kulinarskim radionicama pod vodstvom vrhunskih domaćih i inozemnih majstora zanata.

Kotizacija za svaku četverosatnu radionicu je 150 kuna, osim za radionicu skulptura od leda koja stoji 250 kuna. U cijenu su uključene sve namirnice, pribor i popratni materijal te, naravno, degustacija pripremljene hrane. Broj sudionika je ograničen, a više informacija o radionicama te obrazac za prijavu možete naći na stranici Hrvatskog kuharskog saveza. Za sva dodatna pitanja obratite se na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:50