Od 13 sati KULINARSKE RADIONICE – Gliptoteka HAZU – cooking Arena
13.00 – 14.00 Priska Thuring
14.00 – 15.30 Marina Gaši
16.15 – 18.00 Silvia Baracchi
18.30 – 19.30 Tom Gretić
15.00 sati – Gliptoteka HAZU – ZABA/ZWGW Business Louge – Izbor najboljeg vina po odabiru udruge WOW
I ovo će godine hrvatska udruga WOW (Žene i vino) u sklopu ZWGW-a dodijeliti nagradu za najbolje vino u izboru njezinih članica. Pobjednika će WOW-ice odabrati istim sistemom kao lani: svako najbolje plasirano vino u svojoj kategoriji postat će WOW vino 2012., a jedno, najbolje od svih, izabrat će stručni žiri.
MASTERCLASS
12.30 sati – Gliptoteka HAZU, 2. kat – Hrvatska predikatna vina
Predikatna vina su plemeniti enološki uradci, odnjegovani nektari kasnih, izbornih berbi, berbi prosušenih bobica i ledenih berbi. Sklad koncentriranih aroma enološki je doživljaj višeg reda za školovana nepca što će vrhunski hrvatski vinari i dokazati na ovom Masterclassu.
14.00 sati – Gliptoteka HAZU, 2. kat – Masi sa Sandrom Boscainijem
Sandro Boscaini je već više od 30 godina predsjednik Masi Agricole, obiteljske vinarije s područja Veneta u Italiji, koja je poznata po osmišljavanju appassimento tehnike, kojima nastaju njihova najuspješnija vina, Amarone. U Zagrebu će održati masterclass na kojem će nas upoznati sa svojim vinima, naravno sa naglaskom upravo na Amarone.
14.00 sati – Gliptoteka HAZU, 2. kat – Darko Baretić – Rizling – terroir vino ili svjetska sorta i gdje su u tim odgovorima rizlinzi Hrvatske?
Radionica će obuhvatiti rizlinge hrvatskih proizvođača Tomca, Koraka, Šembera i Bolfana te ih suprostaviti i usporediti sa rizlinzima Austrije, Njemačke i Francuske.
16.00 sati, Gliptoteka HAZU, 2. kat – Spajajući Stari i Novi svijet, tasting turskih vina s Tanerom Ogutogluom, direktorom Wines of Turkey
Taner Ogutoglu predvoditi će masterclass pod nazivom “Spajajući Stari i Novi svijet”. Sudionici će moći kušati vina koja dolaze iz središta takozvanog “Grand Terroira”, geografske pozicije gdje uspjeva više od 800 autohtonih sorti i gdje porijeklo vitis vinifere seže čak 11000 godina u prošlost. Na kušanje će biti ponuđena vina koja se dobivaju od autohtonih i internacionalnih sorti.
18.00 sati, Gliptoteka HAZU, 2. kat – Tasting makedonskih vraneca sa Darrelom Josephom
18.00 sati – Gliptoteka HAZU, 2. kat, dvorana 2 – Tajne uspješnog vinskog turizma
20.00 sati – Centar Kaptol, 3. kat – DOBRI RESTORANI 2013. – Proglašenje najboljih restorana Hrvatske
Dobri Restorani 2013. druga je sezona je zajedničkog projekta Jutarnjeg lista i Vinarta kojem je ambicija stvoriti top-listu najboljih restorana Hrvatske, nacionalno i po regijama. Dobrim Restoranima je želja potaknuti kompetitivnost i izvrsnost na dugoročnoj bazi.
20.00 sati – Gliptoteka HAZU – Mr. Jack`s party
Dobro se zabavite i uživajte uz nastup banda WHATTA BAND i DJ-a Ozrena Kanceljaka.