Danas slavimo pizzu!

Najomiljenija klopa na 7 različitih načina!

Danas je Međunarodni dan pizze! Kao da nam treba poseban dan da ju slavimo… Da se nas pita, u ovoj talijanskoj skromnoj kraljici bismo uživali svakoga dana. Donosimo vam sedam receptića za najgenijalnije pizze ikad i sedam najčešćih grešaka koje ljudi rade kada pripremaju pizzu. Svakako ih izbjegavajte!

  1. Malo soli znači puno! – nikako nemojte zaboraviti posoliti svoje tijesto za pizzu, bez soli će biti izrazito bljutavo
  2. Nikako nemojte valjati tijesto sa valjkom! – istjerati ćete iz njega sav zrak za koji ste se trudili stvoriti
  3. Napravite svoj umak od rajčice! – vjerujte nam, onaj kupljeni neće biti ni upola toliko dobar
  4. Nemojte pretrpati pizzu! – dosta vam je tri, maksimalno četiri sastojka koja ćete staviti na svoju pizzu
  5. Ne treba vam krušna peć da napravite savršenu pizzu! – dobro zagrijana pećnica biti će dovoljna
  6. Ako su vam sastojci koje ćete staviti na pizzu prilično tekući, prvo napola ispecite tijesto i zatim dodajte sve sastojke!
  7. Pizzu uvijek pečete kratko i na najvišoj mogućoj temperaturi! – sporo pečenje ovog puta neće upaliti

I napokon, zabavni dio, klopa!

Pizza s hrskavim tijestom

Pizza Margherita

Pizza s kestenima, šampinjonima i začinskim biljem

Pizza s patliđanima

Pizza with vegetables

Pizza bez kvasca

Pizza s povrćem

Pizza s kozicama i školjkama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:31