Foto: Srećko Niketić/CROPIX
Tko ne voli čokoladnu tortu? Da…nismo ni mislili! Čokoladna torta je jedan od onih slavnih klasika koji obožavamo, a dolazi u bezbroj varijanti. Mi vam donosimo jednostavnu čokoladnu tortu u 3 koraka s ukusnom glazurom od tamne čokolade.
Bit će vam potrebno:
- 150 g brašna
- 30 g kakaa
- 1 žličica praška za pecivo
- 175 g šećera
- 175 g omekšanog maslaca
- 3 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g tamne rastopljene čokolade
Za glazuru:
- 200 g omekšanog maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 200 g tamne rastopljene čokolade
Korak 1:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacom dva kalupa za torte promjera 20 cm. Stavite sve sastojke u posudu i miksajte dok smjesa ne bude glatka. Ako vam je smjesa previše gusta, dodajte žličicu ili dvije vode. Podijelite u kalupe, pecite 30 minuta. Ostavite 5 minuta da se ohladi.
Korak 2:
Za glazuru, izmiksajte maslac i šećer u prahu, te dodajte rastopljenu čokoladu.
Korak 3:
Na prvi biskvit premažite glazuru, stavite drugi biskvit i završite s izdašnom porcijom čokoladne glazure. Tortu možete prekriti nožem ribanom čokoladom ili posuti sa čokoladnim mrvicama.
Dobar tek!