Čokolada na entu

Pula, 240412. Pulski restoran Milan koji je smjesten u Puli na Stoji . Na fotografiji cokoladna torta. Foto: Srecko Niketic / CROPIX
 / CROPIX
Jednostavna čokoladna torta u 3 koraka!

Foto: Srećko Niketić/CROPIX

Tko ne voli čokoladnu tortu? Da…nismo ni mislili! Čokoladna torta je jedan od onih slavnih klasika koji obožavamo, a dolazi u bezbroj varijanti. Mi vam donosimo jednostavnu čokoladnu tortu u 3 koraka s ukusnom glazurom od tamne čokolade.

Bit će vam potrebno:

  • 150 g brašna
  • 30 g kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 175 g šećera
  • 175 g omekšanog maslaca
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g tamne rastopljene čokolade

Za glazuru:

  • 200 g omekšanog maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g tamne rastopljene čokolade

Korak 1:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacom dva kalupa za torte promjera 20 cm. Stavite sve sastojke u posudu i miksajte dok smjesa ne bude glatka. Ako vam je smjesa previše gusta, dodajte žličicu ili dvije vode. Podijelite u kalupe, pecite 30 minuta. Ostavite 5 minuta da se ohladi.

Korak 2:

Za glazuru, izmiksajte maslac i šećer u prahu, te dodajte rastopljenu čokoladu.

Korak 3:

Na prvi biskvit premažite glazuru, stavite drugi biskvit i završite s izdašnom porcijom čokoladne glazure. Tortu možete prekriti nožem ribanom čokoladom ili posuti sa čokoladnim mrvicama.

Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:31