Božićna bajka u zagrebačkoj Esplanadi

Poznati francuski chef Xavier Mathieui chefica restorana hotela Esplanade Ana Grgić pripremaju čarobnu božićnu šampanjsku večeru

snima: Neja Markičević

Hotela Esplanade Zagreb, u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, Taste the Mediterranean i MIVA Galerijom vina kao partnerima, osobitim zadovoljstvom najavljuje ekskluzivnu božićnu šampanjsku večeru uz specijalnog gosta chefa Xaviera Mathieua, jednog od najcjenjenijih francuskih chefova, nositelja Michelinove zvjezdice, dobitnika brojnih priznanja i predstavnika poznatog Le Phébus & SPA Carita u francuskoj Provansi.

Večer počinje dobrodošlicom u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru uz ukusne zalogaje i šampanjac, a nastavlja se gala večerom od četiri slijeda jela. Cijena večere iznosi 885 kn po osobi te uključuje konzumaciju šampanjaca, vode, kave i čaja uz razgovor i upoznavanje s chefovima. Chef Xavier Mathieu ovom će se prigodom kreativno i kulinarski udružiti sa cheficom Anom Grgić, iskusnom i šarmantnom prvom damom Esplanadine kuhinje.

/ CROPIX
Zagreb, 101214. Francuski chef Pascal Tingaud u hotelu Esplanade sljubljivao je jela sa pjenuscima Moet i Chandon. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Raskošna božićna gozba ukusnih delicija i francuskih šampanjaca održat će se u srijedu, 2. prosinca, u otmjenom restoranu Zinfandel’s, a na pomno osmišljenom jelovniku naći će se neodoljivi okusi poput avokada s mesom rakovice, agrumima te kremom i prahom od cvjetače, brandade od bakalara s Jakovljevim kapicama, verbenom i šafranom, zatim slasne janjeće plećke u kori od kumina s topljenim krumpirom na maslinovom ulju te primamljivog hrskavog kolača od čokolade s malinama i slatkom paprikom.

Bit će to jedinstvena prilika za Zagrepčane i uzvanike da kušaju najfinije provansalske okuse u savršenoj kombinaciji sa selekcijom vrhunskih francuskih šampanjaca Veuve Clicquot i Ruinart. Božićnom ugođaju pridonijet će ugodna jazz glazba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:09