za \'pommes-frites\':
• 3 velika pastrnjaka
• 2 - 3 žlice rastopljenog ekstra djevičanskog kokosova ulja
• 2 žličice himalajske soli
• 1 žlica začina - ružmarin, kim, origano + malo crvene paprike
za raw majonezu:
• 1 šalica natopljenih indijskih oraščića
• 1/3 šalice vode
• 2 žlice limunova soka
• prstohvat himalajske soli
• 2 žlice maslinova ulja
• 1 žličica češnjaka u prahu
• prstohvat kurkume
Sve sastojke pomiješajte u blenderu do fine glatke teksture. Pastrnjak ogulite, narežite u obliku pommes fritesa, prelijte uljem i začinom i ostavite da se marinira oko 15 minuta. Uključite pećnicu, zagrijte je na 200 stupnjeva. Obložite pleh papirom za pečenje, stavite narezano povrće i pecite oko 20 minuta povremeno miješajući. Nakon 20 minuta pojačajte na 220 i pecite još 20 minuta dok ne dobije lijepu boju, povremeno miješajući da ne zagori. Poslužite uz raw majonezu.
2/4
Sastojci za 3 tortice
kora:
• 100 g mljevenih oraha
• 90 g kokosa
• 100 - 120 g natopljenih svježih datulja
Datulje potopite u vodi da omekšaju. U blenderu pomiješajte sve sastojke dok se smjesa ne počne držati zajedno. Uzmite kalupe, obložite ih papirom za pečenje i u svaki kalup ravnomjerno nanesite koru te stavite u zamrzivač na kratko da se stisne.
punjenje:
• 350 g natopljenih indijskih oraščića
• 70 ml limunova soka
• 2 - 3 žlice naribane neprskane limunove korice
• 1 limenka gustog kokosova mlijeka - dr. Goerg oko 400 ml
• 90 ml rastopljenog kokosova ulja
• 110 ml javorova sirupa - okus slatkoće prilagodite prema ukusu (umjesto javorova sirupa, možete koristiti med)
Za punjenje pomiješajte sve sastojke u blenderu, s tim da kokosovo ulje dodate posljednje. Miješajte do fine i kremaste glatke teksture. Izvadite kore iz zamrzivača i u svaki kalup ravnomjerno ulijte smjesu i vratite u zamrzivač na nekoliko sati. Kad se krema stisnula, spustite je u hladnjak. U blenderu pomiješajte sve sastojke tako da kakao maslac dodate posljednji. Miješajte do fine i glatke kremaste teksture. Izvadite kore, u svaki kalup stavite jednako kremu i vratite u zamrzivač da se stisne na nekoliko sati. Kad se stisnula, premjestite u hladnjak.
3/4
kora:
• 100 g mljevenih oraha
• 90 g kokosa
• 100 - 120 g natopljenih svježih datulja
Datulje potopite u vodi da omekšaju. U blenderu pomiješajte sve sastojke dok se smjesa ne počne držati zajedno. Uzmite kalupe, obložite ih papirom za pečenje te u svaki ravnomjerno nanesite koru i stavite u zamrzivač na kratko da se stisne.
punjenje:
• 320 g natopljenih indijskih oraščića
• 190 ml svježeg cijeđenog soka naranče
• 3 žlice naribane neprskane narančine korice
• 100 ml rastopljenog kakao maslaca
• 60 g sirovog kakao praha
• 100 ml meda - okus slatkoće prilagodite prema ukusu
Sve sastojke za punjenje pomješajte i njime napunite košarice.
4/4
• 80 g kakao maslaca
• 40 g ekstra djevičanskog kokosova ulja
• 3 žlice sirovog kakao praha
• 2 žlice javorova sirupa
punjenje:
• 55 g natopljenih svježih datulja
• 1 žlica gustog kokosova mlijeka-vrhnja
Za čokoladu rastopite sve sastojke na vodenoj kupelji. Uzmite kalupe, u svaki kalup stavite po žličicu čokolade i stavite u zamrzivač na kratko da se stisne. Za punjenje pomiješajte sve sastojke u blenderu do fine smjese. Uzmite čokoladu iz zamrzivača i u svaki kalup stavite po jednu žličicu i prelijte ostatkom čokolade te vratite u zamrzivač na sat do dva da se stisne.