Barba-moderne inačice od tradicionalnih sastojaka koje treba probati

Grickajte riblji fast food dok šećete dubrovačkim ulicama

Barba je naziv i riječ za oslovljavanje strica i ujaka ili starijeg čovjeka iz naroda. Barbu koristimo i za oslovljavanje pomorskog kapetana, a u prijevodu s talijanskog znači brada. Uz bradatog muškarca, snažne građe odjevenog u majicu na plavo-bijele pruge, Barba je i prvi restoran brze prehrane s plodovima mora u Dubrovniku.

Originalno i fino

Zašto je drugačiji? Zato jer na dubrovačkim skalinama možete pojesti riblji fast food u kojem se isprepliću moderni uvjeti s tradicijom. Cilj je odbaciti stav da je ribu komplicirano jesti te na originalan način prezentirati je ljubiteljima ribe i morskih plodova i onima koji će to tek postati. Od sada slasna riblja jela možete ponijeti sa sobom i uživati u njima sve dane, a ne samo petkom.

Za svakog ponešto

Za one koji žele samo prezalogajiti nešto s nogu pripremili su sendviče od tune, inćuna i lososa. Jela koja su nam posebno zapela za oko su škampi s aragulom i parmezanom, sipe s nektarinama i hamburger od hobotnice. Ako nikad niste probali hobotnicu s mascarponeom, ovdje ćete moći. Ljubitelje tjestenine također očekuju iznenađenja poput kombinacija s artičokama, mušulama ili tikvica s rakovicom. Pržene krumpiriće na čas možete zamijeniti gratiniranim mušulama koje možete grickati u šetnji Gradom.

Osvježena tradacija

Iza brenda, imena i interijera stoji ime Marite Bonačić koja je u suradnji s grafičarima Nigoevic&Pomykalo udahnula novi život “barbi” u malo drukčijem obliku. Imperativ je bio osvježiti tradicionalnu spizu, a vama predlažemo da se osobno uvjerite jesu li u tome uspjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:30