Dinstati narezani luk, mrkvu, celer, peršin i krumpir. Dodati kiseli kupus, lovorov list, peršinov list te dinstati uz podlijevanje temeljcem. Kada sve omekša, izmiksati pomoću štapnog miksera ili u blenderu pa uliti malo slatkog vrhnja, posoliti i popapriti. Poslužiti sa zeljem dinstanim s medom i prženim kockicama raženog kruha.
2/11
Krvavice s heljdom i bijele krvavice bez krvi koje se rade od sitnih čvaraka, prosa, češnjaka i crvene paprike. U njih se može dodati i malo kima, muškatnog oraščića i cimeta.
3/11
Popečci se načine od ribanog krumpira, mrkve, prosa, kiselog zelja, buče i malo parmezana. Uvaljaju se u brašno i ispeku u masnoći.
4/11
Napraviti tijesto za raviole od brašna, jaja i vode pa ga izraditi na mašini za tijesto i izrezati u željeni oblik. Izdinstati zelje, dodati mu mladi sir, sjeckane orahe i parmezan te tom smjesom napuniti raviole. Kuhane raviole poslužiti uz marmeladu od luka.
5/11
Napraviti tijesto za raviole od brašna, jaja i vode pa ga izraditi na mašini za tijesto i izrezati u željeni oblik. Izdinstati zelje, dodati mu mladi sir te tom smjesom napuniti raviole. Kuhane raviole poslužiti uz pesto od bučinih sjemenki i bučinog ulja.
6/11
Napraviti tijesto s bučom pa ga razvaljati. Dinstati bijelo i crveno kiselo zelje. Krvavice obične i bijele (bez krvi) narezati. Tijesto napuniti dinstanim zeljem i krvavicama, zarolati pa uvaljati u jaja i smjesu krušnih mrvica i bučinih sjemenki pa ispeći u masnoći. Poslužiti s umakom od reduciranog soka izabele.
7/11
Pomiješati bijelo kiselo zelje s hajdinskom kašom, pečenom ciklom, dimljenim sirom, mandarinama i bučinim sjemenkama. Začiniti limunovim sokom i bučinim uljem.
8/11
Ukiseljene paprike punjene bijelim i crvenim zeljem, začinjene lovorovim listom i paprom.
9/11
Napraviti smjesu od kuhanog krumpira, oraha i raženog kruha poprženog na bučinom ulju. Staviti list kiselog zelja na list kelja te na njih malo pripremljene smjese. Zarolati i posložiti sarmice u posudu za pečenje i peći ih u pećnici na 180 stupnjeva. Poslužiti s umakom od slatkog vrhnja, bešamela, limuna i kopra.
10/11
Napraviti smjesu od pečene buče, malo ribanog krumpira, kiselog kupusa te prosa da bude rahlije. Smjesom nadjenuti tijesto za savijače, premazati maslacem i kiselim vrhnjem pa peći na 180 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju.
11/11
Buču prepoloviti, izdubiti pa je ispeći u pećnici. Pomiješati pečenu unutrašnjost buče s hajdinskom kašom, kuhanim krumpirom izrezanim na kockice, mladim sirom, pečenom teletinom te kuhanim komadićima suhog svinjskog mesa. Dodati malo bešamela i bjelanjka, sve promiješati pa napuniti buču i zapeći je u pećnici na 180 do 200 stupnjeva