Jestivi suvenir U Šenoinoj rodnoj kući možete pronaći paprenjake po receptu njegova oca, biskupskog slastičara Rijetki poznavatelji povijesti obitelj Schönoa, odnosno Šenoa, znaju kako je otac najvećeg hrvatskog književnika 19. stoljeća i tvorca moderne hrvatske književnosti u Zagreb došao iz Budima kako bi tadašnjem biskupu pekao kolače
Proljetni hit Jeste li znali da cvjetove magnolije možete jesti u slanim i slatkim jelima, evo kako ih pripremiti Da, dobro ste pročitali! Cvijet magnolije tajni je sastojak nekih slanih i slatkih jela, pa se nemojte bojati isprobati ih, a donosimo i provjereni recept
Poseban šmek Ovakav vjerojatno još niste probali: pripremite sočan kuglof od maka i limuna od kiselog tijesta
Okusi koji se pamte Nakon večere Stivena Vunića u Zagrebu jasno je zašto se stol u Zijavici uvijek treba rezervirati
NOVO MJESTO Jedna od najpopularnijih zagrebačkih pizzerija širi se izvan metropole, evo detalja Rovinj uskoro dobiva novu pizzeriju gdje će se, baš kao i u onoj zagrebačkoj, posluživati i druga jela talijanske kuhinje
Uskršnji hit Volite princes uštipke? Zagrebačka slastičarka oduševljava modernom inačicom tog slasnog deserta Melani Varda posve je slučajno napravila Švarceneze koje su oduševile ne samo njezine ukućane, već i sve koji su zašli u njezinu slastičarnicu
GrapeSton Prvi Festival prirodnog vinogradarstva i spontanih vina održat će se 27. travnja u Stonu Uz nastup tridesetak vinara, jela od lokalnih sezonskih namirnica pripremat će Tvrtko Šakota uz ekipu iz korčulanskog Eko Škoja te Luka Košir i Jakob Pintar iz Slovenije
Talijani u Kopenhagenu Lucia de Luca i Valerio Serino: "Treba poštovati sve koji rade hranu, od pekara i farmera do chefova i konobara"
Vlasnici poznatog talijanskog restorana dali su nam recept za jelo kakvog se ne bi postidjeli ni najbolji chefovi
Okusi koje obožavaju milijuni I ukusno, i živopisno: Azijska hrana traži se više nego ikad, a ovaj recept ne smijete preskočiti
Bolje ne može Ova jednostavna, a ukusna čokoladna torta pravi se bez brašna, a neće vas koštati ni 5 eura
KREMASTO I FINO Sočan istarski kolač s čokoladom danas ćete rijetko gdje moći probati, ali ga zato možete sami pripremiti
7 jela za 7 dana Ovaj tjedan kuhamo tri fina, gusta i zasitna variva, a pripremamo i wok, tortilje i jednostavnu salatu
Hit iz pekare Kuraž Odlična zagorska pinca: "Nije nam tradicija, ali Dalmatinci kažu da je kao njihova domaća"
Južnjačka utjeha (1. dio) Posjetili smo Neretvu, lovili ribu, kuhali s divnim ljudima i snimili fantastične prizore
Gdje na gastro izlet Šibensko-kninska županija i ovog je proljeća nezaobilazna destinacija za uživanje u domaćim proizvodima
Jeste li čuli za Zlatni čvarak Prije deset godina počeli su s čvarcima, a danas se za njihove uskrsne šunke čeka u redu
LIMITIRANA PONUDA Dubravica ponovno surađuje s majstorom Tortorom, sada nude Colombu, košta 27 eura, isprobali smo je
NE PROPUSTITE Uz novi broj magazina Dobra hrana mislit ćete samo na jedno - topli, hrskavi i meki domaći kruh
Piše Saša Špiranec Sve je više jako dobrih babića, danas imamo već dvadesetak vrsnih vina te sorte na tržištu
U rukama četiri brata Naša najstarija i najveća obiteljska pivovara slavi tri desetljeća inovacije, tradicije i finih lagera
Važno za našu zemlju Više od 1200 uzoraka rose vina iz cijelog svijeta ocjenjuje se ovih dana u Splitu