Tradicionalno, ali malo drugačije Novi MasterChef sudac Mario Mihelj skuhao nam je fantastičan pileći paprikaš, svoje omiljeno jelo, obožavat ćete ga Prije nego što smo doznali da će head chef zagrebačkih restorana Maredo i El Toro biti nova zvijezda popularnog televizijskog kuharskog showa, otkrio nam je drugu tajnu - što se u njegovoj obitelji najradije kuha
piše Saša Špiranec DOSSIER ROSÉ: kod ružičastih vina Istre i Kvarnera ključ je u teranu, ovo je 14 najboljih Teran je najčešće zastupljena sorta u roseima ove regije, bilo da je sam ili u blendu
DOBRA PREPORUKA Svi vole i preporučuju njihov sladoled, a sada su pokrenuli i proizvodnju bezglutenskih slastica, isprobali smo ih
NAJAVLJUJU I NOVITETE Babushka je hit! Riječani su ludi za Petrinim kruhom i focacciom, a slastice rasprodaje i po tri tjedna unaprijed
Novi MasterChef sudac Mario Mihelj skuhao nam je fantastičan pileći paprikaš, svoje omiljeno jelo, obožavat ćete ga
David Skoko uskoro na zagrebačkom Dolcu kuha omiljena jela iz popularnog serijala "Motor, loza, kuhača"
Počela je proslava tajlandske nove godine koju je najbolje proslaviti njihovim ukusnim i laganim desertom
Gudin Pigeria Mliječni praščići, porchetta, bajadere i druga jela od svinjetine novi su hit splitskog Pazara Tim iz Gudina povrće, sir, pršut i meso nabavlja od susjeda na tržnici, mliječne praščiće uvoze iz Španjolske, a na vinskoj listi imaju više od 80 etiketa iz zemlje i svijeta
Edukacija mladih Dodijeljene stipendije Raise the Bar mladim nadama hrvatske gastronomije U Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade dvije slastičarke, jedan chef i jedna chefica te su večeri imali razloga za slavlje
A gdje su nestali?! Trenutak iskrenosti Mate Jankovića: "Puno je ljepše biti konobar nego kuhar, a i plaćeni su bolje nego liječnici specijalisti" Nedostatak kvalitetnih konobara danas je velik izazov za Hrvatsku, premda su uvjeti koji im se nude danas znatno bolji nego prije deset, dvadeset ili trideset godina
Priče o kruhu Baka Anastazija s tržnice Dolac: "Puno nam se kupaca vraća i tvrde da je naš kruh najbolji koji su probali"
Vlasnici poznatog talijanskog restorana dali su nam recept za jelo kakvog se ne bi postidjeli ni najbolji chefovi
Za pod zub Zaboravite na kupovne riblje štapiće, umjesto toga pripremite ove jednostavne, brzo gotove polpete od oslića
SVE ŠTO TREBATE ZNATI Uskoro u Zagrebu počinje Asian Street Food Festival, ovo je najdetaljniji vodič s pregledom ponude i cijenama
Dobra preporuka Kad smo u Rovinju ovdje jedemo istarsku maneštru jer nas uvijek oduševi, a ni ovog puta nije bilo drugačije
Inspirativna priča o uspjehu Karlo Vulin: "Želim ljudima na stol donijeti bolji kruh. To je moja misija"
Novost na sceni Jedan od najboljih hrvatskih čokolatijera izbacio na tržište čokoladne štangice koje nećete htjeti dijeliti
piše saša špiranec Ova se vinarija može pohvaliti svakodnevnim vinima odličnog omjera cijene i kvalitete
PELJEŠKA REVOLUCIJA Zrinko Baković grožđe bere prije svih vinogradara na Dingaču, a vino proizvodi bez ikakve intervencije u podrumu