43. NAJBOLJI U EUROPI Krajem ljeta u Zagrebu se otvara nova Franko‘s pizzerija: ‘Potražnja za našim pizzama jednostavno je prevelika‘ Zagrebački Franko‘s pizza&bar, jedna od 50 najboljih pizzerija u Europi prema vodiču 50 Top Pizza, kreće sa širenjem
SVI SU LUDI ZA SIROM ‘Da proizvedemo i duplo više našeg paškog sira, sve bi se rasprodalo. Danas više nitko ne pita ni za cijenu‘ Udruga proizvođača paškog sira ovih je dana održala prvi en primeur u restoranu Boškinac na Pagu. Upravo tamo saznali smo sve o popularnosti njihovih proizvoda...
Poseban šmek Ovakav vjerojatno još niste probali: pripremite sočan kuglof od maka i limuna od kiselog tijesta
Okusi koji se pamte Nakon večere Stivena Vunića u Zagrebu jasno je zašto se stol u Zijavici uvijek treba rezervirati Gostujući u Maredu, chef poznate kvarnerske konobe, od naoko obične i dosadne namirnice napravio je najbolje jelo na meniju
Savršen za druženje Proširen je jedan od najimpresivnijih splitskih koktel barova, sad izgleda još bolje Osim novih mjesta za sjedenje, Bar Sistema Antea Ivaniševića u Ulici Andrije Kačića Miošića 7 sada ima i mali laboratorij za pripremu
Kvartovska pizza Pizze iz pleha pizzerije Luna u zagrebačkom Vrapču imaju vjerne obožavatelje, jasno je i zašto Ne želimo umanjiti vrijednost trenda podizanja pizze na gourmet razinu, no čini nam se da ideju tog jednostavnog jela, koje boljim i drukčijim čini ponajprije osobnost i domišljatost majstora, čuvaju upravo ovakve kvartovske pizzerije
Porcija za svakoga Mini kuglof s čokoladom, cimetom i kremom od pistacije savršene je veličine da ne pretjerate ovih blagdana
Vlasnici poznatog talijanskog restorana dali su nam recept za jelo kakvog se ne bi postidjeli ni najbolji chefovi
Proljetni hit Jeste li znali da cvjetove magnolije možete jesti u slanim i slatkim jelima, evo kako ih pripremiti
Okusi koje obožavaju milijuni I ukusno, i živopisno: Azijska hrana traži se više nego ikad, a ovaj recept ne smijete preskočiti
Bolje ne može Ova jednostavna, a ukusna čokoladna torta pravi se bez brašna, a neće vas koštati ni 5 eura
Uskršnji hit Volite princes uštipke? Zagrebačka slastičarka oduševljava modernom inačicom tog slasnog deserta
Talijani u Kopenhagenu Lucia de Luca i Valerio Serino: "Treba poštovati sve koji rade hranu, od pekara i farmera do chefova i konobara"
Jeste li čuli za Zlatni čvarak Prije deset godina počeli su s čvarcima, a danas se za njihove uskrsne šunke čeka u redu
NE PROPUSTITE Uz novi broj magazina Dobra hrana mislit ćete samo na jedno - topli, hrskavi i meki domaći kruh
Piše Saša Špiranec Sve je više jako dobrih babića, danas imamo već dvadesetak vrsnih vina te sorte na tržištu
U rukama četiri brata Naša najstarija i najveća obiteljska pivovara slavi tri desetljeća inovacije, tradicije i finih lagera