Izvor:
What\'s for dessert?
Sastojci:
• 2 jaja
• 50 g maslaca
• 50 ml ulja
• 150 g grčkog jogurta
• 100 g šećera (stavila sam 50 g bijelog i 50 g smeđeg šećera)
• 1 žličica vanilija šećera
• 280 g glatkog brašna
• 1 i 1/2 žličica sode bikarbone
• 1/2 žličice cimeta
• 2 zrele banane
• 1 jabuka
Priprema:
Otopite maslac na laganoj vatri. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, cimet, šećer i vanilija šećer. Banane usitnite vilicom, a jabuku naribajte. U većoj posudi izmiksajte jaja. Dodajte otopljeni maslac, ulje i jogurt pa miksajte dok se sastojci ne povežu. Umiješajte banane i jabuke te na kraju dodajte mješavinu s brašnom i lagano promiješajte, tek toliko da se sastojci povežu. Dva četvrtasta duguljasta kalupa obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu. Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 170ºC. Pečeni kruh pustite 10 minuta u kalupu, a zatim ga izvadite i stavite na rešetku da se ohladi do kraja.